Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vooruit Kempen viert 1-mei feest in Herentals - Jan Bertels : "Betere zorg en pensioenen centraal"

Vooruit rr.

1 mei Feest van de Arbeid. De Kempense socialistische beweging, het ABVV en Solidaris presenteren een festival op de Grote Markt in Herentals.

1 mei, de Dag van de Arbeid, is de hoogdag van de socialisten. In de Kempen vieren ze dat op de Grote Markt in Herentals. Het ontbijt in 't Hof werd gevolgd door speeches van Vooruit-kopstukken Hannes Anaf en Jan Bertels, ook lokale kandidaat-burgemeester in oktober.

"Onze focus gaat naar de zorg, de pensioenen én een verhoging van de minimumlonen", zegt Bertels.   "Vandaag ligt het minimumloon in België rond de €13 per uur. Als het van Vooruit afhangt, moet dat bedrag stijgen naar €15 per uur na de verkiezingen. Dat betekent op maandbasis een verhoging van ongeveer €500, naar maandelijks  €2.500.

Vanmiddag kan je gaan feesten op een gratis festival. Dat opent om 12u met een optreden van The Flashbackband, Mathias Vergels en Het Goede Voorbeeld en een DJ-set van Pat Krimson.  Foto VH.

Update 15.30u

Vooruit-kopstuk Jan Bertels, ook kandidaat burgemeester in de Keizerstad, stelde stilstand vast de afgelopen 6 jaar. “In Herentals, Noordewijk en Morkhoven weten onze burgers ondertussen wat een bestuur zonder de socialisten inhoudt: complete stilstand. Een beleid voor kerkfabrieken en projectontwikkelaars vanuit een ivoren toren, boven de hoofden van de mensen. We gaan dat doorbreken en ervoor zorgen dat Herentals, Noorderwijk en Morkhoven weer vooruit gaan.” (jb)

Grote Markt , Herentals, België

Vooruit rr.

Deel dit artikel